Words don't come easy without a melody

Så en ledtråd till vad jag har i görningen... är ni beredda?

Min rubrik avslöjar en del "Words don't come easy without a melody", eller ja i alla fall för mig som vet vad jag ska göra! Men för er som fortfarande undrar...

"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars." Haha det sa er inte så mycket heller va? MEN tänk efter, det har ju i alla fall med drömmar att göra, och denna gång är det inte endast min dröm som går i uppfyllelse utan en massa drömmar som går i uppfyllelse! HM.....
DREAM AND WISH (hihi avslutade med en liten ledtråd till...)


A meeting that might change your future

Så, det är såhär min vecka ser ut... pepp? Mjo, till en viss del faktiskt! Ska boka ett möte...


Tror ni att ni vet vad detta möte kan handla om och med vilka jag ska ha möte? M.A.W? Hm...

What do you say to taking chances?

Så skriva en låt... det har jag ju gjort förut! Så kom igen nu, hur svårt kan det vara?

Jo det ska jag ta och berätta... att skriva utan krav är enkelt, att skriva med krav är också enkelt! Men att skriva för någon/något som sedan ska betyda mycket för omvärlden, det kan sätta lite press på en. Men jag ska göra mitt allra bästa, och hoppas på att detta är något som går igenom! Det är något jag bryr mig så mycket om så vore kul om man lyckades!

Låten ska vara något i stil med :
.

.
Blev även lite inspirerad av denna text:
.

.
Så vad tror ni att jag har i görningen? Kommentera gärna och ställ frågor och tyck till! OCH TROR NI JAG LYCKAS SKRIVA DENNA LÅT?

So afraid of telling you, what I´ve got to say

Jobbar på lite ny music... att ta ut känslor i text och musik känns otroligt!
Här är det jag jobbar på just nu:
"One day Im gonna be okay,

But this day ain´t the day.

It all sounded like a cliché,

When you told me that I,

I was your fairytale.


Your face is everywhere,

Make me wake up from this nightmare,

Why cant you let me be,

That’s all I ask for baby."


Tell me what you think :)Jag har ett "litet" skissblock där jag skriver ner tankar och typ känslor i korta meningar... kan rekommenderas för er som gillar att tänka och typ skriva :)

 

 

 


How much

När ord inte längre räcker till, då tar jag till musik, eller att bara skriva! Som jag sa i inlägget under så vill jag göra en skillnad... Denna låt: http://www.myspace.com/missfamousma/music/playlists/how-much-1403608, skrev jag tillsammans med Sofia. Hon är en väldigt begåvad producer/songwriter och en grym sångerska!
.
För mig betyder låten en hel del, vi skrev den inte tillsammans tillsammans. Utan jag skrev en text och skickade den till henne och hon kom på melodin och la till en del av hennes text! Blev väldigt bra, och på så sätt har låten flera betydelser och berättelser! Alla kan skapa sig en egen historia till låten, så lyssna på den och kommentera gärna vad du tänkte på när du hörde låten eller vem du tänkte på :) Är alltid intressant att höra!
.
Någon som gör en skillnad är Celiné Dion! Hon är grym!!! Innan flygresan hem från USA så hade man hört ett antal av hennes låtar och gillade det man hörde men inte så att jag sitter och lyssnar på henne om dagarna eller kollar på hennes DVD concert! Så på flyget hem fanns hennes DVD concert, det var den längsta filmen på flygningen så bestämde mig för att titta i hopp om att tiden skulle gå lite fortare. Och nu ca 2 veckor efter hemkomst så sitter jag här och har köpt samma DVD concert som visades på planet och tittar! Hon är total grym och allt hon gör!! Hon gör en skillnad och hon bryr sig!! Så för er som inte sätt den, eller gillar Celiné Dion så rekommenderas denna DVD!!
.
.

My smile still stays on

En vacker dag hoppas jag att kunna hjälpa till! Att kunna hjälpa de som behöver hjälpen, då menar jag inte "bara" de som har det sämre ställt med pengar osv, nej! Utan att kunna hjälpa på ett sätt som jag kan hjälpa. Genom att skriva! Jag hoppas på att en dag kunna hjälpa organisationer att få ut vad de jobbar med, att få skriva en låt som betyder något för någon! En dröm är att få skriva något som får andra att fortsätta hoppas, aldrig ge upp hoppet, att fortsätta kämpa! Att kunna skriva till en t.ex. cancer patient att hoppet inte är borta, att kunna öppna upp andras ögon om vad som betyder något. Att kunna göra en skillnad! Jag tror att det är väldigt mycket därför jag skriver, för att en dag kunna göra en liten skillnad eller inverkan i någons liv med en låt eller text man skapat.
.
Att få se i någons ögon att de lyssnar på vad man har att säga/sjunga, att se deras hopp tändas på nytt, att se ett leende på någon som lyssnar, att se hur de förstår vad man skriver om!
.
Om jag fick göra en inverkan i någons liv, och se det hända, om så endast för 1 sekund... då skulle jag vara lycklig, för då har jag lyckats! Och då ska jag fortsätta! Jag tror jag har kommit på vad jag vill göra här i livet, och det är just det! Öppna upp andras ögon och hjärtan för vad andra står inför, och att en dag kunna göra en skillnad eller en liten inverkan!
.
"I can hear a melody deep down inside, and with inspiration it might come out just right. But I´ve lost sight, and the strength it takes to fight!" - Malin
... Skrev denna lilla sak för ett tag sen, efter att jag hade läst en blogg om en tjej som dog i cancer 18 år gammal. Hon orkade inte längre kämpa, hon hade accepterat att hon skulle lämna sin familj och sina vänner. Jag skrev den för att när jag läser såna grejer så gör det så ont, men jag vill hjälpa till! Få andra att inse att detta tyvärr händer varje dag och att man inte är ensam! Så jag tar direkt till musik och tar fram papper och penna! Och ser halva perspektivet ur min synvinkel och vad jag gör i en sån situation när jag läser det... och försöker, sätta känslor i ord!
.
Så vi som fortfarande kan och har möjligheten, hjälp till! Litet som stort!
.
Beundrar denna organisations arbete: http://www.cityofhope.org Så läs vad du kan göra för att hjälpa till!

Let the stars tell your story

Att alltid ha något att vända sig till i svåra tider, det ger en viss trygghet! Mitt namn är Malin och jag är en singer/songwriter, och jag står för det jag gör och jag står för den musik jag skapar. Så feel free att göra mig sällskap på min resa med min musik! För en dag kommer det vara min låt som spelas på radio, kanske inte med mig men det gör inte så mycket!
.
Besök www.myspace.com/missfamousma för att ta del av det jag sysslar med, och för att lära känna mig. Då jag finns i alla dessa låtar!! Förr "vågade" jag inte stå för det jag håller på med, då jag inte trodde på mig själv och det jag gör. Jag har lärt mig att så länge jag lägger ner mig själv i det jag gör så finns det ingen som kan döma mer än jag själv. Så länge jag är ärlig i det jag gör, så bryr jag mig inte så mycket om vad andra tycker, om de inte tycker om det vill säga. Och självklart är jag öppen för kritik, men det finns bra och dålig kritik. Och jag har stängt av för den elaka kritik som ibland kan förekomma på Internet.
.
Så, så länge du själv tror på det du gör, då finns det ingen anledning att sluta göra det. För om du tror på det du gör, då blir det mer trovärdigt och publiken du söker kommer tro på det du gör och vilja se/höra mer. Spelar ingen roll vad du vill göra, om det är musik, sport eller kontorsarbete!!
.
Så jag vågar idag stå för alla mina texter, och att jag sjunger. Inget jag gömmer för de i min närhet längre! Vill jag ta mig någonstans här i världen behöver jag allt stöd och support jag kan få :)
.
Jag skriver låtar byggda på egna erfarenheter men även berättelser som andra berättat för mig. Så har du en berättelse och vill ha en låt om det hela, tveka inte på att maila in din historia så ska jag se till att göra mitt allra bästa för att du ska få din berättelse i text och melodi!
Maila mig på: missfamousma@hotmail.com
.


My heart beats for music

Så då har man vart hemma sen i måndags, känns konstigt om jag ska vara ärlig! Nu ska det sökas jobb och grejer... hm! Vad vill jag jobba med? MUSIK i all dess form! Så sitter och söker på internship på olika skivbolag, vore ju as coolt, eller hur?!?!
.
Sitter också och tittar på gamla bilder, eller ja typ några månader gamla bilder... MEN där var jag brunhårig, nästan svarthårig!! Vill färga håret, NUNUNU!!!
.
Är sugen på att träffa Bebbsan för att skriva musik också, saknar den tjejen enormt! Hoppas hon hinner träffas snart!!
.
Här är en låt som jag och Ebba skrev tillsammans, dock endast jag som sjunger på denna version. Finns en duett version men den finns inte på film så det blev denna:
.

.
.

.
När vi skrev den låten, så tänkte i alla fall inte jag på någon speciell... eller det är klart att det alltid finns någon i tankarna när man skriver den, men omedvetet denna gång. Men den har vuxit och har kommit att betyda något för mig, till en kille som en gång betydde mycket för mig! Vilket är lite jobbigt, men skönt för då kan jag lyssna på denna låt och tänka tillbaka på att det som en gång var, inte var något bra så :)
.
Tack Bebba, my lucky star, för att du ville skriva en låt tillsammans med mig och för att vi skrev en kickass bra låt tillsammans!!!! :D Vi har gått igenom en hel del tillsammans, och har tyvärr en gång fallit för samma sorts kille (inte exakt samma kille dock) och det var nog dessa killar som fick oss att skriva just denna låt!
.
Peace and Music,
Malin

Everybody needs a song, a beautiful melody

Vaknade vid 9 typ... och började dagen med att kolla Disney Channel! Vid 1 kanske?! så skypade jag med la familia och Wilmis och Tim! Mysigt!!! Sen bar det av till Santa Monica Blvd, skulle ju kolla om man kunde köpa en blackberry utan abonnemang, och det kunde man :D MEN... försäljaren sa att det inte var någon bra idé eftersom vi har olika täckning och så i Sverige mot USA så det blev ingen ny telefon!
.
Gick istället vidare ner på Santa Monica Blvd och köpte två låååångklänningar, en svart och en leopardmönstrad! RAWR...! Hittade ingen Ben & Jerrys som jag så desperat letade efter, så det blev Starbucks... big chocker there! NOT!
.
När jag lite senare gick på Rodeo Drive så står en kille och säljer sin egna CD, osignad och an upcoming artist... förhoppningsvis. Alla gick förbi honom så lilla jag tänkte att jag stannar och köper en CD. Det är ju det minsta jag kan göra, när jag själv vill vara i samma business och vet hur svårt det är att "ta sig fram"... så lilla jag köpte hans CD, kostade dock 10$ och det vet jag inte om den var värd men om jag vore han skulle jag vilja att folk gjorde samma sak för mig så! Men han hade en del schysta låtar...! Trevlig var han också, och utseende hade han så vem vet han kanske slår igenom. Men han sa de att "Im never gonna have my break here in the states cause Im from here and when Im here Im just like everyone else. So Im gonna go overseas and try my luck there. But I think that you could definitely make it big here, cause you ARE special and have something no one else have. You have blonde hair, blue eyes and an accent. So make it and break it big!" Han är ett stort fan av Robyn också, nice!
.
Efter mitt lilla äventyr tog jag en taxi hem, the taxidriver sa att gatan typ mittemot mitt hotell... Michael Jackson hyrde tydligen ett hus där innan han dog! COOLT!!!!!!
.
Nu är det nog snart dags att gå ner till restaurangen och äta en middag! Åker hem i morgon, nervös för att komma till stoooooora LAX och klara sig själv... men det kommer nog gå bra, och man kan ju alltid fråga någon om hjälp! (Smart där Malin, riktigt smart... ibland använder du ju hjärnan väl...)
.
Puss och hoppas ni alla sover gott (även du Göran som gillar att hänga på Fb om nätterna) så ses vi på måndag :) Lär skicka in ett litet ointressant inlägg i morgon innan jag åker till LAX!
.
(Går som vanligt inte att lägga upp bilder här...)
.

.
Har tänkt ganska mycket på dig på senaste tiden, så här är till dig: Original song 30 days © Malin 2010
http://www.myspace.com/missfamousma/music/playlists/30-days-1393410

There's something in the air in Hollywood!

Dagen började med att jag packade ihop min resväska, eller ja... jag packade om den. Känns lättare nu än när jag lämnade Sverige? SKUMT!!! Har ju inte glömt något så, kanske bara är så att jag packar bättre än pappa! (Förlåt pappa) Sen bar det av till HOLLYWOOD BLVD!!! Egentligen är det ju bara en gata, men jag älskade den! Dock blir man trött efter ett tag, alla nya intryck och känslan av att bara vara där gjorde en trött.
.
Men jag shoppade lite, en tröja och en mugg till mig och en grej till Eric :) Gick och kollade på alla stjärnor också, det var ju inte få av dem... hittade en perfekt plats till min stjärna också. Alldeles perfekt, har paxat den! haha.
.
När jag för en sista gång gick vid en fontän på Hollywood Blvd så hör jag hur en tjej skriker och kommer springandes mot mig, och då menar jag verkligen skriker. Höll på att kissa på mig, hon skrek ju lungorna ur sig! Men sen såg jag varför... jag stod ju två meter från självaste JASON MRAZ! Haha blind jag var... och jag undrar hur hes den tjejen är nu?! hm... Jag fick i alla fall en bild på Mr. Mraz, men orkade inte stanna kvar och fajtas med alla skrikandes tjejer för att få en bild MED honom, så jag gick! Vilket jag ångrar lite nu... har ju hört att man ska ta varje chans man får att berätta för folk att man är en låtskrivare. Vore det inte värsta coola grejen om Jason Mraz sjöng min 30 days, hans röst skulle passa faktiskt!
.
Efter det att jag lämnade min framtida co. worker, så gick jag ut på självaste walk of fame igen, och såg ytterligare en skara människor och tänkte "hm, jag undrar vem det kan vara i mitten av den där klungan?" Så jag var ju bara tvungen att gå fram... och kan ni gissa vem det var? Och nej det var tyvärr inte Miley Cyrus...! Det var the one and only, the king of pop... det var Michael Jacksons stjärna! Alla ville ha en bild på eller med hans stjärna, även jag!
.
Sen åkte jag hem, en heldag på Hollywood Blvd var coolt men tröttsamt. Mycket människor, och då menar jag mycket! Åkte hem och åt på hotellets restaurang, blev en halvgod hamburgare! Inte värt det dock...!
.
Imorgon har jag det allra allra sista att kolla, så det blir taxi till T-mobile som ligger på Beverly Drive, som i sin tur ligger typ ett kvarter från Rodeo Drive. (haha, ser ni mamma och pappa, jag har inte alltid dåligt lokalsinne... eller så är det så att jag absolut älskar denna stad) Ska kolla om T-mobile säljer Blackberry utan abonnemang! Cross your fingers for me.
.
Nu är man ny duschad och pjamasen är på och Disney Channel är på TV:n... kan man ha det bättre? Man upplever sin framtid på dagarna och bara har det mysigt på kvällarna, I like it! :)
Fortsätt sova gott alla där hemma, klockan är ju iof 8 hemma nu så ni kanske är vakna?:) Aja, då får jag önska er en bra dag och gör det bästa utav dagen!
.
Kärlek från LA

Here you go, my future co. worker Mr. Mraz... "Life is wonderful"

Welcome to the land of fame excess

Har glömt att säga en grej till er... när jag åkte från SB till LA såg jag HOLLYWOOD skylten!!!... okej det var från bussen men det räknas väl?!
.
Idag så har jag strosat omkring på Rodeo Drive, inte så jätte stor gata... inga kända butiker heller...! OKEJ SKÄMT O SIDO!!! As nice street, och väldigt schysta butiker! Så om ni någon gång tänker åka till LA, Beverly Hills, så är Rodeo Drive ett måste! Gå sakta men säkert den ena sidan från start till slut och byt sedan sida. Du kommer inte ångra dig! När man gick där kände man inget större behov av att shoppa (:O) utan man kunde bara gå omkring och kolla på allt som hände runt omkring och alla stora butiker! Men inte riktigt kan man gå hela den gatan utan att shoppa något, inte jag i alla fall. Måste ju få hem lite grejer ;D
.
Så jag handlade underkläder och ett par pjamasbyxor (jag vet mamma, för jag har ju iiiiiiinga andra pjamasbyxor) på Victoria´s Secret och sen köpte jag ett par byxor (som matchar tröjan pappa köpte åt mig för ett tag sen) på Juicy Couture. I like it!!! :) Fick dessutom en liten "väska" på köpet på Victoria´s Secret... perfekt för mig, nu har jag två handbagage hem! haha, vilket kanske behövs...!
.
Imorgon är planen att åka till Hollywood blvd, hade tänkt göra det idag men kände att jag hade gått länge på Rodeo Drive och suttit på Starbucks. Dessutom ville jag ha något att göra imorgon så det får bli imorgon, fredag. :D Någon som vet om Hollywood blvd och Universal Studios ligger nära varandra? Kanske ligger på Hollywood blvd? haha, noll koll hej! Men jag kan inte åka härifrån utan att ha besökt Universal Studios!!! ETT MÅSTE!
.
Imorgon hade jag även tänkt att kolla om det går att köpa en blackberry utan att binda sig till ett abonnemang, istället för min Motorola tänkte jag :) Så det ska kollas!!
.
Jag har försökt att lägga upp videobloggar, men hotellets internet vill inte få kontakt med youtube så att jag kan ladda upp filmerna här! Besviken, men ni som vill kan få se dom när jag kommer hem! haha, fail! Hade även tänkt att lägga upp bilder i detta inlägg men internet är fööööör segt så det går aldrig!
.
Nä, nu är klockan 6.30 p.m här och antagligen då 03.30 hos er... så jag ska gå ner till hotellets restaurang och äta en god middag för första gången och ni får fortsätta sova! Sov gott och ha en bra dag :)
.
KOMMENTERA GÄRNA MYCKET OCH OM NI HAR FRÅGOR SÅ SVARAR JAG MER ÄN GÄRNA! :)
.
Peace och hejdå... har jag nämnt att jag vill flytta till LA btw?! haha!
.

.
Tänkte att denna låt passar ganska så bra nu, förutom att min låt inte spelas på radio... haha

LA LA LAnd

Okeeej, dagen från början here we go: (haha måste bara säga innan, it´s bad when you´ve only been here for like 4 days and you start to think in english and dream in english, right??) Med det sagt så... jag vaknade väl runt 7 imorse, börjar få in den här med tid nu! SKÖNT!!! Så jag tog fram datorn och gick in på FB och sånt där halv kul! Sen vid 11 checkade jag ut från mitt hotell, konkade med mig all min packning upp till tågstationen som ligger vid hostlet jag bodde på. (Var btw as vidrigt hostel!!!!!) Väl där satt jag bara och väntade på att mitt tåg skulle komma, jag hade reserverat en biljett till LA klockan 14.00, (min tid, alltså 23.00 er tid) jag kom till tågstationen vid 11.30 som ni kanske förstod eftersom att jag checkade ut från hotellet 11.
Jaja, nu förvirrar jag er, och mig själv.
.
Okej, jag satt och väntade på de där *host...jävla* tåget, men det slutade med att jag tog en buss som gick 1 timme tidigare till LA från SB. Bussresan tog omkring 3 timmar... ville sova men vågade inte somna, haha!
.
Väl framme på Union Station så tog jag en taxi till hotellet som pappa hade hittat och bokat åt mig. Så mot Beverly Hills tog jag mig, SJUKT NICE!!!!!!! När jag kom fram till hotellet så checkade jag in (åh fan...) och sen gick jag och la mig på rummet ett tag, var ganska så trött. Men sen kröp myrorna i brallan fram på mig och jag började känna av hungern, så det var bara att ge sig ut på upptäcktsfärd i stoooooora BH (ehm, kanske ska säga att det är en förkortning av Beverly Hills!!!!) :) Jag var jätte hungrig men hittade INGA resturanger, hade ju inte ätit sen frukost så jag började se stjärnor... (jag vet, jag vet... aldrig igen mamma och pappa!!) gick säkert omkring i 40 minuter och letade MATMATMAT!!! Tillslut hittade jag gatorna där ALLA resturanger och mataffärer och lite shopping finns!!! Åh vilken lycka det var! Så jag gick till Taco Bell och köpe en Nacho Bellgrande (inte stor alls :S) och sen gick jag förbi Trader Joe´s och handlade lite dricka (nej, ingen alkohol... är för ung.) Det blev två apelsinjuice flaskor och en chocolate milk, nonfat... right?!
.
Min mat hann och kallna innan jag kom tillbaka till hotellet, men det gjorde inte så mycket humöret var ju på topp i alla fall!! :) JAG ÄLSKAR DENNA STAD!!!! LA IN MY HEART!
.
Och nu sitter jag här, men pjamasen på och har precis ätit klart samtidigt som jag kollade på ett avsnitt greys anatomy! Ska kolla lite mer greys för att sedan sova, för imorgon ska jag upp tidigt och äta frukost för att sedan gå ut och SHOPPA!!!!
.
Sängen i rummet över mig gnisslar btw... vill inte veta mer!!!!!!
.
Med det sagt så säger jag nu god natt för mig och god morgon till alla er :)
.

.


TRYCK PÅ BILDERNA SÅ BLIR DE STÖRRE!!!

I´ll be coming home!

Okej, jag är en loser... Whatever?! Vet inte om några vet detta men jag vet det iaf. Jag åker hem! Jag ska ta en vecka i LA... skönt att inte åka hem direkt och inse att man misslyckats! Men jag stå för det, jag har vart här i två nätter... en i LA och en i SB! Jag älskade (rättelse, ÄLSKAR) LA, och LA är drömmen. Santa Barbara är fint, och mysigt men det är inte mitt hem. Det är inte vad jag vill, jag vill inte vara här ensam! Så jag kommer hem, en vacker dag kanske jag är mogen för att åka iväg till ett land helt ensam men inte just nu! Min kompis tittar knappt åt mitt håll?! Jag är ledsen, detta blev nog inte bloggen ni vilje följa men jag följer mitt hjärta och mitt hjärta säger såhär! Jag vet att jag inte gett detta en chans, men jag känner mig själv så pass väl att jag vet när något är fel och när något är rätt. Jag bodde i LA första natten och såg lite av staden, JAG ÄLSKADE DEN!! Så jag kommer komma tillbaka, men då kommer jag nog hålla mig till LA!
Det är inte direkt att jag har hemlängtan, (jag saknar er alla men..) jag är nog inte redo att åka helt ensam bara! Jag tog mig hit, det gjorde jag! Men nästa gång ska jag stanna där jag vill vara, jag trodde att det var SB men nu vet jag att det är LA!
.
Jag har en dröm, och bara för att jag åker hem betyder inte det att jag slutar drömma! Jag kommer jobba hårt för den, men på en annan plats!
.
Så jag åker till LA imorgon och bor där i en vecka, sen åker jag hem :)

RSS 2.0